Krydderurtesalat

Krydderurtesalat med morgenfrue, poppede vilde ris og syltet citronskal

Ingredienser:

1stor håndfuld rucola

1 stor håndfuld babyspinat

1 bundt citronmelisse

1 bundt frisk basilikum

½ bundt bredbladet persille

1potte brøndkarse

¾ dl vilde ris

Koldpresset jomfruolivenolie

Flagesalt

6 morgenfruer

Dressing:

Skal og saft af 2 økologiske ci troner

¾ dl lyst rørsukker

Olivenolie

Lav tynde strimler af citronerne med et citrusjern ned i en kasserolle, undgå at få den hvide bitre del med.  Kom citronsaft og sukker ned til citronskallen og lad det koge i ca.10 minutter. Lad det køle af, før du blander ca. 2 spsk af de syltede citronstrimler med 4-5 spsk olivenolie og bruger det til salatdressing.

Skyl salat og krydderurter, slyng det tørt og fordel det på et fad.

Varm en smule olie på en pande og kom risene deri. Kom dem på fedtsugende papir lige såsnart de popper, og drys med salt. Får de for meget varme, blive de bitre, så du skal være lidt hurtig.

Når salaten er vendt med citrondressingen, så drys med kronblade fra morgenfruerne og de poppede vilde ris.

TIP: Gem resten af de syltede citronstrimler til en anden gang hvis du ikke bruger dem alle. De kan snildt holde et halvt år i et glas. Skal stå mørkt og koldt, men ikke i køleskabet.