Tomatsalat med granatæble

200g røde cherrytomater skåret i tern på ½ cm
200g gule cherrytomater skåret i tern på ½ cm
200g tiger (eller blomme)tomater skåret i tern på ½ cm
4 mellemstore tomater skåret i tern på ½ cm (500g net)
1 rød pepper, skåret i tern på ½ cm (120g net)
1 lille rødløg fint hakket (120g net)
2 fed hvidløg, knust
½ spsk stødt allehånde
2 spsk vineddike
1½ spsk granatæble sirup (fås hos invandrer grønthandlere)
60ml olivenolie plus lidt ekstra til at dyppe over den færdige salat
1 granatæble, brug kun kærnerne (170g)
1 spsk små oregano blade som pynt
Salt og sort peber

Læg tomer og peber og løg på et stort fladt fad. Pisk hvidløg og de flydende ingredienser til en dressing og hæld over tomaterne og vend forsigtigt salaten rundt. Drys med granatæblekærner og oregano og dryp til sidst lidt ekstra olivenolie over.

Der er til 4 personer.