Vores ret

Dette var min første wok-ret, som jeg fandt i Bo Bedre for snart mange år siden. Den egner sig bedst til 4 personer — er man flere skal der en alt for stor pande til. Kødet begynder at ”koge” i stedet for at stege, når panden er for fyldt.

Marinade:
2 fed hvidløg
1 lime (saft og reven skal)
et tommelfingerstort stykke frisk ingefær – eller mere (rives)
5 spsk sød indonesisk soya (Ketjap Manis)
6-10 stænk tabasco (kan udelades)
Rød chili efter smag

Læg ca. 400 g kylling – til 2 personer – i marinaden mindst et par timer. Steg derefter på panden gerne i halvt olivenolie, halvt sesmolie..

Salaten til skal ALTID indeholde:
Grønne blade, tomater, løg, rød peberfrugt og masser af frisk mangofrugt. Der ser flot ud, hvis du lægger den på et fladt fad. Drys med nyristede sesamfrø og mange basilikumblade. Server med en god dressing:

TIP til dressing:
Tag 1 dl rigtig god balmamico
1 god spsk salt og friskkværnet peber
1-2 fed hvidløg
1 tsk sød sennep
Giv dette en tur med blenderen til det er helt opløst.
Dryp nu langsomt 1 dl god olivenolie i — det skal dryppes langsomt i – så emulgerer dressingen og “holder sammen” til den er brugt op, selvom den står nogle dage.